Zwaluwenburg Zomerexpositie

De Zwaluwenburg Zomerexpositie 2017, met werken van Syrische, Irakese en Nederlandse kunstenaars in olie- en acrylverf, fotografie, glas en keramiek.

Geopend elke zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 en doordeweeks na afspraak. Entree € 1,50. Tel. 0525-681932, website: www.zwaluw4.wix.com/zwaluwenburg

De Zwaluwenburg ligt op de Noord-Veluwe tussen 't Harde en Oldebroek. Route: vanaf de A28 neemt u afrit 16 en de N309 richting 't Harde. Ca.1,5 km na het einde van de bebouwde kom ziet u rechts de oprijlaan, naast een rietgedekt landhuisje.

U kunt ons ook vinden op Facebook.

      


‘Het zoute goud. Elburg en de Hanze’

‘Het zoute goud. Elburg en de Hanze’ is een bijzondere theaterbelevenis vol muziek, spanning, romantiek en humor, gebaseerd op het roemruchte Hanzeverleden van Elburg.

Speeldata: 2,3,9 en 10 juni, aanvang 20.00 uur
Locatie: Botterwerf, Havenkade, Elburg
Prijs voorverkoop € 12,50, aan de deur € 15,00
meer informatie: www.stichting8081.nlMaak je eigen fantasiebeestje

Ingrid van der Krol is kunstenaar. Ze maakt hele mooie portretten, dat is serieus werk. Maar ze maakt ook fantasiebeestjes. Dat zijn beestjes waarvan niemand nog wist dat ze bestaan. Dat kan jij ook! Ingrid helpt je een handje op weg, zij heeft vast een beestje gemaakt. Koop in het Vestingvalcafé voor € 1,00 een ansichtkaart (met postzegel) en maak je eigen fantasiebeestje. Dan kan je de kaart versturen, of lekker zelf houden. Geschikt voor kleine maar ook voor grote kunstenaars!

                                                                       


Het Bassano Quartet

Het Bassano Quartet is een professioneel blokfluitkwartet, opgericht in 2004. Leden zijn Adriana Breukink, Wolf Meyer, Ronald Moelker en Saskia Teunisse.

Het kwartet speelt op kopieën van historische instrumenten met een lengte tot 3 meter, en op nieuw ontwikkelde, modern vormgegeven blokfluiten. Al deze instrumenten komen uit de werkplaats van blokfluitbouwer en ensemblelid Adriana Breukink. Haar instrumenten worden bespeeld door beroemde spelers en ensembles over de hele wereld.

Inleiding met speciale aandacht voor jeugd tot 18 jaar. 14:00-14:45 uur (vrijwillige bijdrage bij de uitgang). U kunt daar de fluiten van dichtbij bekijken, vragen stellen en vast een klein voorproefje horen van de klank.
Locatie: Kloosterkapel, ingang via de glazen deur aan de Jufferenstraat 6.
Datum: 3 juni

www.bassanoquartet.nl


Op 7 mei was het Bassano Quarter te gast bij Podium Witteman. Hun optreden kunt u hier bekijken (vanaf 16 minuten). 
Download hier de Kunstkrant & MuseumkrantDe vier elementen

Dit jaar heeft de organisatie van Vestingval de leerlingen van het Lambert Franken College uitgenodigd om een ontwerp te maken voor botterzeilen. Dit paste goed in een CKV-project, waardoor 200 leerlingen met het thema van de vier elementen: aarde, water, vuur en lucht aan de slag gingen.

Een jury heeft zes ideeën uitgekozen om deze door de ontwerpers en hun team uit te laten voeren. De stijlen lopen uiteen van realistisch, decoratief tot stripachtig. Bij het verbeelden van het thema dienen de gekozen symbolen ter versiering, soms als een statement.

Het schilderen op zo’n groot formaat vraagt om vele nieuwe vaardigheden. Naast de benodigde creativiteit, komt het aan op een flinke fysieke aanpak en een goede samenwerking. Uit de hand en op het oog zijn de schetsen uitgezet en uitgewerkt in acrylverf.

Zo is de bruine vloot van een eigentijds karakter voorzien. Wie weet binnenkort met de wind in de zeilen in gebruik op een varend monument.

Als externe partner is de Royal Talens Foundation bij het project betrokken. De foundation heeft de benodigde acrylverf gesponsord.


          

Bekijk hier het filmpje over het zeilenproject