In gesprek met kunstenaar Krista van Norel

 

- Donderdag 18 mei, 14.00 - 17.00

 

- Zaterdag 20 mei, 14.00 - 17.00

 

- Woensdag 24 mei: 13.00 -17.00

 

   Muurhuisje '2'

    Zuiderwalstraat 10

 

Krista van Norel maakt installaties van verschillende materialen en lichtobjecten. Dekens verwijzend naar warmte, bescherming, veiligheid, nostalgie en vervlogen tijden. Natuurproducten gecombineerd met plastic speelgoed krijgen nieuwe betekenis, geven gevoel van een andere tijd dan deze werkelijkheid, de grens van absurditeit. Schuilen, verlaten, groei, vergankelijkheid, schoonheid en kwetsbaarheid van ons lichaam en maakbaarheid en eindigheid van leven voor mens en dier. Vervreemding van menselijk lichaam, eenwording met natuur om te bevragen hoe we onszelf zien in relatie tot onze aarde.

 

 

 

 

Lezing 'Over grenzen gaat mijn werk' door kunstenaar Karin Keutgens

 

- Vrijdag 19 mei: 16.00

 

   Oude postkantoor

    Ledige stede 29

 

Karin Keutgens tekent en schildert al haar hele leven. Daarnaast is ze wetenschapper en restaurator. Haar schilderijen zijn kleurrijk en abstract. De basis van haar kunst is materie en haar wisselwerking. Niet toevallig is materie ook het werkgebied van de restaurator. Karin onderzoekt intuïtief het fundament van schilderkunst. Doordat ze binnen een begrensd kader de grenzen van materie opzoekt, belanden de werken in een poëtisch, sensitief en mogelijk zelfs narratief universum dat ze hun meerwaarde verleent.

 

Lezing 'Mijmeringen' door kunstenaar Arent Weevers

 

- Zaterdag 20 mei om 12.00

 

   Kloosterkapel - Museum Elburg

    Jufferenstraat 8

 

In theologie schuilt meer verbeelding dan u zou denken, en in de kunst vindt u meer sporen van God dan u zou vermoeden. Dat is de ontdekking van Arent Weevers. Kunst en theologie zijn twee boezems van één hart. Weevers’ internationaal geprezen interactieve installaties, 2D en 3D stereoscopische en holografische kunstwerken weerspiegelen deze ontdekkingstocht. Het boek Mijmeringen. Over kunst, lichaam en religie belicht ze op een bijzondere manier. In de lezing neemt hij u mee in deze boeiende zoektocht.

 

 

 

Rob Bloemkolk reflecteert op werk kunstenaarsduo Horden & Schimmel

 

Zaterdag 27 mei om 12.30

 

Oude Damesinstituut, voorheen KunstHub BinK

Beekstraat 57

 

Dichter en schrijver Rob Bloemkolk reflecteert op het werk van kunstenaarsduo Horden & Schimmel. Hij zet het onvermogen van de mens om te communiceren, eerlijk te zijn of eigen falen toe te geven centraal in zijn werk. Droogkomisch, soms schrijnend maar altijd met mededogen. Daarnaast zal het kunstenaarsduo ons mee nemen in de totstandkoming van hun kunstwerken.

 

De tijd laat ons staan 

als ongewenste vreemden 

aan een verlaten loket.

 

De wereld wentelt 

schoorvoetend 

onder ons vandaan. 

 

De wijzers van de klok

buigen met bevroren vingers

het uur naar nu of nooit. 

 

Wat ons rest is de reis

met huid en ziel 

en een hart vol dromen.

 

Niets is verloren.

Niemand komt te laat

in de toekomst aan.

 

 

Rob Bloemkolk