Alexandra Kaptein & Rosa Ligtermoet                                                   

- klassiek: sopraan/piano

 

donderdag 25 mei 2023: - 16.00

                                              - 19.00

 

Muziekkamer aan de Beek

Beekstraat 38

Rosa Ligtermoet ( 2001) is een klassiek getrainde sopraan. Ze zingt graag aria’s en liederen uit verschillende periodes in de geschiedenis en dan het liefst lekker hoog. Ze heeft in Amsterdam en in Zwolle gestudeerd aan het Conservatorium. Alexandra Kaptein (1999) studeert in de Masteropleiding piano bij Frank van de Laar aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2020 studeerde ze cum laude af aan het ArtEZ Conservatorium en volgt nu haar passie en inspiratie, de muziek van Franz Liszt.

 

Meer info:

Alexandra Kaptein

Rosa Ligtermoet

 

Biking Blues Bros                                                                    

- blues: zang/gitaar

 

donderdag 18 mei: avond - tijdens tapa's/diner

                                                     Meer info en reserveren: https://hotelelburg.nl/stadscafe-de-tapperij/

 

Stadscafe de Tapperij

Smedestraat 5 - 7

 

Biking Blues Bros zijn een 'travelling band' bestaande uit twee broers die per fiets door het land reizen om hun favoriete muziek te delen. Ze wilden ontsnappen aan lockdowns en live muziek brengen langs wegen en rivieren, op dorpspleintjes, midden in de natuur of op de camping. Hun repertoire bestaat uit blues, rock en pop covers met het muzikale zwaartepunt in de sixties. Ze bedienen zich van gitaar, zang en mondharmonica om muzikale sfeer te brengen.

duo Wilde eend                                                  

- Joods vertelconcert met klezmer muziek 

                                                                            dit concert wordt u aangeboden door museum Sjoel Elburg

                                                                            ter viering van haar 15 jarig jubileum

                                                                             Meer info: https://sjoelelburg.nl/

 

vrijdag 26 mei 2023: - 19.00

                                       - 20.30

 

Kloosterkapel museum Elburg

Jufferenstraat 8

Joden vieren het leven omdat ze telkens kunnen worden bedreigd. Door feesten als Poeriem, Pesach en Chanoeka met verhalen, muziek en feestelijke gerechten. Ze roepen dan, of bij het uitbrengen van een toast: Lechajim! Op het leven!

Tijdens het vertelconcert van duo Wilde Eend (Gottfrid van Eck - verteller, klarinet, Juul Beerda - accordeon) komen Joodse verhalen en muziek tot leven. Vol wijsheid en humor, ernst en lichtvoetigheid. Sprankelend, een snaar rakend, plezier om bij te huilen, verdriet om op te dansen.

Era Nobo                                                        

- Zuidamerikaans: gitaarduo

 

zaterdag 27 mei 2023: vanaf 18.00 - Diner met Zuidamerikaanse gitaarmuziek 

                                                                                                Meer info en reserveren via: https://www.tboothuis-elburg.nl/

 

Restaurant 't Boothuis

Havenkade 10

Gitaarduo Era Nobo, gevormd door Janneke Oosterwijk en Justin Peña, heeft de ambitie om klassieke muziek en gitaar als nieuw te presenteren. Era Nobo betekent in het Papiamento 'nieuw tijdperk'.

Janneke woonde lang in Chili waar zij de liefde voor de gitaar ontdekte. Justin, geboren en getogen op Aruba, bespeelt naast klassieke gitaar en cuatro ook bas- en electrische gitaar. Ze vonden elkaar tijdens hun studie klassiek gitaar aan het Artez Conservatorium te Zwolle. Fb/Insta: Era Nobo Guitar Duo 

 

Meer info: 

Hera                                                       

- klassiek: koor/vocaal

 

dinsdag 23 mei 2023: - 20.00

 

Kloosterkapel museum Elburg 

Jufferenstraat 8

 

Passie voor zingen van uitdagende muziek op hoog niveau is wat de zangeressen van Vrouwenkamerkoor Hera verbindt. Het werd in 2019 opgericht door dirigente Raghna Wissink en gooit vanaf het eerste concert hoge ogen met interessant, veelstemmig, klassiek en eigentijds a capella repertoire. Met delen uit debuutprogramma ‘Fear thou not’ wint Hera in 2020 het Vocaal Festival in Utrecht. Uit het juryrapport: “Wat een prachtig ensemble met interessant repertoire, een uitstekende focus van de koorleden en een fijne muzikale benadering.

 

Jan Lenselink                                        

- klassiek: piano

 

zaterdag 26 mei 2023: tussen 12.00 - 15.00, tijdens Sabato pranzo (zaterdaglunch)

                                                                                                                     een culinaire tour door Italie

                                                                                                                     Meer info en reserveren via: https://www.dapietro.nl/

 

Italiaans restaurant Da Pietro

Vischpoortstraat 16

 

Jan Lenselink, geboren in Zwolle, groeide op met de orgelklanken in de kerk waar zijn opa koster was. Dit wekte zijn interesse voor muziek. Hij studeerde aan het Zwolse conservatorium de vakken orgel, piano en lichte muziek. Naast freelancemusicus is hij begeleider van koren en solisten en treedt hij op in radio- en tv-programma’s. Zijn breed gewaardeerde improvisatietalent leidde tot concerten met o.a. Marco Bakker, Ernst Daniël Schmidt, Henk Poort, Thijs van Leer, Gail Gilmore, Liesbeth List, Louis van Dijk.

 

Jurjan Lipke                                          

- klassiek: orgel

 

donderdag 18 mei 2023: - 16.00

 

Nationaal Orgelmuseum

ingang Hondegatsteeg

Van Kinsbergenstraat 5

 

Jurjan Lipke werd in 1982 in Elburg geboren. Op 9-jarige leeftijd begon hij met orgelspelen bij Wim Magré en later Ab Weegenaar en Wout van Andel. Hij behaalde het diploma kerkmuziek en de
bachelor-studie ‘Docerend musicus, orgel’ aan de Schumann Akademie. Jurjan combineert zijn werk in  het basisonderwijs met z’n muzikale werkzaamheden. Hij speelt regelmatig in de kerk, begeleidt het bekende kamerkoor Kavoca en is docent orgel in Kampen. Tijdens Vestingval speelt Jurjan in het Nationaal Orgelmuseum op het Leeflangorgel. 

 

Meer info: https://jurjanlipke.com/

Koraal                                                             

- divers: koor/vocaal 

 

woensdag 24 mei 2023: tussen 20.00 - 22.00

 

Oude damesinstituut,

voorheen KunstHub BinK

Beekstraat 57

Bijna 30 jaar geleden is het koor Koraal opgericht. De naam verwijst naar zeekoraal. De veelkleurigheid van zeekoraal geeft alles weer waar het koor voor staat: Kleurig, Ontroerend, Ritmisch, Anders, Afwisselend en Levendig. Onder leiding van Merlijn Kaper zingt Koraal vier- tot achtstemmig, a capella of met pianobegeleiding, van klassiek tot pop en alles wat er tussen zit. De diversiteit in het repertoire én de leden maakt Koraal uniek in Elburg en omgeving. 

Melocorde             

Refter museum Elburg

Jufferenstraat 8

 

Bij Melocorde vormen drie strijkinstrumenten uit verschillende landen en uit verschillende tijden de basis. De kemençe, de nyckelharpa en de violone. Met een melodie als vertrekpunt, gezongen, gestreken, reizen we van oost naar west, van toen naar nu. Met als enige gids onze eigen smaak, meanderen we langs onder meer Turkije, Zweden, Marokko, Galicië, Hongarije en Italië. Scherend langs gebaande paden brengen we muziek tot leven met een waaier aan instrumenten. Op zoek naar sfeervolle eenvoud. 

 

Meer info: https://melocorde.nl/

Mica saxofoonkwartet                                                                 

- modern/klassiek: saxofoon 

 

woensdag 17 mei 2023: - 18.30

 

Kloosterkapel museum Elburg

Jufferenstraat 8

 

MICA saxofoonkwartet bestaat uit vier enthousiaste studenten van het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie en besloten al snel samen een kwartet te vormen. Op het podium zie je vier verschillende saxofoons bespeelt door vier hele verschillende individuen. Muziek maken is wat ze het allerliefste doen en er worden dan ook vele uren besteed aan het repeteren en optreden van een ondertussen gevarieerd repertoire.

 

Meer info: 

MuSis                                                              

- divers: vocaal 

 

zaterdag 20 mei 2023: - 14.30

 

Oude postkantoor

Ledige Stede 29

 

MuSis bestaat uit zes zingende vriendinnen die ook nog eens 3x2 zussen zijn. Hun stemmen vormen samen een sprankelend geheel van meerstemmigheid en het enthousiasme van de meiden geeft kleur aan elk optreden.

Met een eerste optreden in 2013 bestaat MuSis al bijna 10 jaar en treden ze regelmatig op in huiskamers, kerkjes en theaters. Je kunt de meiden daarnaast volgen op Instagram of YouTube waar ze regelmatig foto’s en video’s delen.

 

 

Meer info: 

Noelle Lipke                                                                             

- populair: zang

 

vrijdag 19 mei 2023: - 15.00

 

Visafslag

Havenkade 1A

 

zaterdag 20 mei 2023: - avond - tijdens diner 

                                                                                      Meer info en reserveren via: https://binnendepoorte.nl/

Restaurant Binnen de Poorte

Beekstraat 39

 

Noëlle Lipke is 18 jaar en houdt van zingen, dansen en acteren. Ieder vrij moment besteedt ze hieraan en ze wil er later haar beroep van maken. Ze is geboren in Harderwijk en woont in Elburg. Noëlle zit nu in het eindexamenjaar VWO en hoopt daarna het conservatorium te volgen. Haar zangsstijlen zijn uiteenlopend, van klassiekers als 'I will always love you' (Whitney Houston), Nederlandstalige nummers als 'Toen ik je zag' (Antonie Kamerling), Jazz tot film- en musicalnummers. 

 

Meer info: 

OASJ

- volksmuziek/klezmermuziek: zang/diverse instrumenten

 

vrijdag 19 mei 2023: tussen 13.00 - 15.00 doorlopend

 

Oude damesinstituut,

voorheen KunstHub BinK

Beekstraat 57

 

OASJ (Gert Oostergetel, Anke Wymenga en Miranda Manrho) speelt een breed scala aan volksmuziek; muziek met een lach en traan uit heel Europa en de Joodse wereld. Een vlotte balkandans in 7/8 afgewisseld met een Ierse melodie. Een Griekse dans volgt op een melancholisch lied uit de Joodse traditie. De basis van Anke (accordeon) ligt in Griekse muziek. Gert (contrabas, gitaar, zang) haalde inspiratie uit de VS. Miranda (viool, mandoline, zang) heeft volksmuziek leren waarderen tijdens de vioollessen.

Saxus                                                                                   

- divers: saxofoon

 

donderdag 18 mei 2023: - 14.00

                                               - 15.00

 

Muziekkoepel

Vischmarkt

 

Saxus is het saxofoonorkest van Muziekschool Barneveld onder leiding van dirigent Jos Baggermans. Van de kleine sopranino tot de grote contrabassax en alles wat daar aan saxofoon nog tussen zit wordt bespeeld. Het is een enthousiaste club van jong tot oud.

Saxus speelt een gevarieerd programma. Reis met ze mee van Argentinië naar het Wilde Westen en via Afrika naar Frankrijk. En onderweg kan er gedanst worden. We hebben er zin in!

 

Susterenkoor St. Agnes   

- koor/divers

 

vrijdag 19 mei 2023: - 11.30

 

vrijdag 26 mei 2023: 11.30

 

Kloosterkapel museum Elburg

Jufferenstraat 8

 

Susters van Susterenkoor ‘St Agnes’, gekleed in habijten, zingen een aantal liederen die passen bij de sfeer van de kloosterkapel. In de middeleeuwen woonden susteren in het Agnietenklooster. In de kapel is rust en stilte. Net als in die tijd laat  het susterenkoor ‘St.-Agnes’ o.l.v. dirigent Grietje Roozeboom weer liederen klinken in de kapel.

 

Taste of Ruby                                                     

- jazz: gitaar/zang

 

zaterdag 27 mei: - 13.30

                                 - 14.30

 

Stadskamer De zeven pijlen

Smedestraat 10

 

Taste of Ruby bestaat uit gitarist René Bogers ( jazz-gitaar), bassist Nels Busch (semi akoestische fretloze bas) en zangeres Gaby Haerkens. Een goed ingespeeld, op elkaar afgestemd trio met een jazzy repertoire van jazz- standards, smooth-jazz en pop-songs.  Het repertoire wordt gekozen op gevoel en bevat nummers van o.a. Madeleine Peyroux, Melody Gardot en Lhasa de Sela. In een relaxte en ongedwongen sfeer wordt van ieder nummer een muzikaal verhaal gemaakt, dat zo puur en eerlijk mogelijk wordt vertolkt.

 

 

Meer info: https://tasteofruby.nl/

Trio Kuyk & Hutten                                                  

- klassiek: piano/cello/zang

 

dinsdag 23 mei: - 15.00

 

Muziekkamer aan de Beek

Beekstraat 38

 

Joke van Kuyk en Frank en Geessien Hutten kennen elkaar uit hun studententijd in Groningen. Joke en Frank speelden samen in het studentenorkest BRAGI en Geessien zong in het studentenkoor GICA.

Ze hebben altijd contact gehouden met elkaar en regelmatig samen gemusiceerd.

Nu ze allemaal met pensioen zijn is er meer tijd om samen te spelen: Joke speelt cello, Frank piano en Geessien zingt.

U hoort vanmiddag verschillende klassieke werken voor cello/piano, zang/piano en ook een lied voor cello/zang/piano.

 

 

Meer info: veluwe@vvhl.nl

Wannes Lecompte & Jozef Dumoulin   

- jazz: performance/improvisatie

 

donderdag 25 mei: - 20.15

 

Visafslag

Havenkade 1A

 

Wat heeft een muzikant dat een schilder niet heeft en visa versa? Waarom applaudisseren mensen niet voor beelden?  En waarom kijken we naar de muzikant wanneer hij iets maakt en naar een beeld nà dit hele proces?

Deze problematiek, die er geen is, komt aan bod in ‘Different Pieces’, een reeks performances waar steeds andere muzikanten Wannes Lecompte vergezellen om het over muziek te hebben.