Performance 'Different Pieces' door Wannes Lecompte & Jozef Dumoulin

 

Donderdag 25 mei: 20.15

 

Visafslag

Havenkade 1a

 

Wat heeft een muzikant wat een schilder niet heeft en visa versa? Waarom applaudisseren mensen niet voor beelden?  En waarom kijken we naar de muzikant wanneer hij iets maakt en naar een beeld nà dit hele proces? Deze problematiek, die er geen is, komt aan bod in ‘Different Pieces’, een reeks performances waar steeds andere muzikanten Wannes Lecompte vergezellen om het over muziek te hebben. Vanavond is dat Jozef Dumoulin

 

Kunstenaar Karin Keutgens trok Wannes Lecompte en Jozef Dumoulin over de grens om ‘Different Pieces’ in Elburg te brengen. 

 

Joods vertelconcert 'duo Wilde Eend' - met klezmermuziek

 

Vrijdag 26 mei: - 19.00

                              - 20.30

Dit concert wordt u aangeboden door Museum Sjoel Elburg ter viering van haar 15 jarig jubileum.

Meer info: https://sjoelelburg.nl/

 

Kloosterkapel - Museum Elburg

Jufferenstraat 8

 

Joden vieren het leven omdat ze telkens kunnen worden bedreigd. Door feesten als Poeriem, Pesach en Chanoeka met verhalen, muziek en feestelijke gerechten. Ze roepen dan, of bij het uitbrengen van een toast: Lechajim! Op het leven! Tijdens het vertelconcert van duo Wilde Eend (Gottfrid van Eck - verteller, klarinet;  Juul Beerda - accordeon) komen Joodse verhalen en muziek tot leven. Vol wijsheid, humor, ernst en lichtvoetigheid. Sprankelend, een snaar rakend, plezier om bij te huilen, verdriet om op te dansen.