Rondleiding Nationaal Orgelmuseum

 

Woensdagavond 17 mei: - 19.30

                                               - 20.30

 

Kosten: museumkaart of 5 euro

 

Nationaal Orgelmuseum

Van Kinsbergenstraat 5

 

Het Nationaal Orgelmuseum is ondergebracht in een middeleeuws stadskasteel, dat ooit werd gebouwd voor de hertog van Gelre. Aan de hand van een unieke collectie (bespeelbare) orgels en orgelonderdelen, orgelmaquettes en prachtige orgelfoto’s wordt de ontwikkeling getoond van het Nederlandse pijporgel vanaf de Middeleeuwen tot heden. Verder is er een museumwinkel met een uitgebreide collectie orgelprentbriefkaarten, cd’s, langspeelplaten en bladmuziek voor orgel.

 

Rondleiding privécollectie De Duinzoom

 

Woensdag 24 mei: - 13.30

                                    - 14.30

 

Vrijdag 26 mei:       - 13.30

                                    -14.30

 

De Duinzoom

Jufferenstraat 29

 

Verzamelen 15 minuten voor aanvang van de rondleiding bij het VVV aan de Jufferenstraat 8. Maximaal 6 deelnemers per rondleiding. Aanmelden via info@vestingvalelburg.nl

 

Een rondleiding van een privécollectie die is ondergebracht in het fraaie herenhuis De Duinzoom. Met o.a. werken van Kees Verkade en Rudi van de Wint. Van de Wint is o.a. bekend van zijn gigantische beeldhouwwerken van cortenstaal in het duingebied De Nollen, zijn grote schilderijen in de vergaderzaal van de Tweede kamer, het plafond van het Haagse Paleis Noordeinde en het Amsterdamse gerechtsbebouw. Maar ook bekend van de Tong van Lucifer op de Knardijk bij Lelystad. Hij heeft diverse exposities in musea gehad en meegedaan aan Documenta 6 in Kassel.