logopolis


Van 8 tot en met 18 mei

Beeldende kunst

Alice Bakker

Locaties: Oude Feithenhof,
Ledige stede 6
Smederij De Hoefhamer, Smedestraat 22

Het werk van Alice Bakker is divers en bestaat ondermeer uit gesmede beelden, gesneden tekeningen en aquarellen. Beweging is de schepper, het begin, de basis van haar werk. Het bewegende lichaam net zo goed als het stromen van water, groeien van bomen of wolken in de wind. Zelf bewegen, maar ook de beweging voelen in het kijken naar deze dans. Als beeldhouwer zet zij het materiaal in beweging en smeed starre platen staal tot soepele lijven. 

Karin Keutgens

Locatie: Theekoepel , Van Kinsbergenstraat 1a

Vorig jaar was Karin Keutgens op het Vestingval met grote, kleurrijke schilderijen en een “Discours” over intuïtie en materie. Dit jaar presenteert ze verschillende kleuren thee in combinatie met recent, verstild werk. Als thee-sommelier, student Japanse theeceremonie én kunstenaar hanteert ze een ritueel waarin focus primeert en begrippen als puurheid, harmonie, rust en respect steeds vaker op de voorgrond treden. In een Elburger theekoepel kan u proeven van haar werk en van haar thee.  

Marloes Otten

Locatie: Etalage lijstenmaker Pool, Bloemstraat 28

Marloes Otten is kunstenaar en grafisch ontwerper met haar eigen ontwerpbureau (krekwerk.nl). Ze is cultuurhistoricus en behaalde haar certificaat aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Nunspeet. Haar werk bestaat uit olieverfschilderijen, tekeningen en digitale kunstwerken veelal met een retro-pluralistische insteek. Ze laat zich inspireren door een oneindige hoeveelheid bronnen uit de actualiteit en de (kunst)geschiedenis. Meer informatie is te vinden op marloesotten.nl. 

Noreen Riepma

Locaties: Etalage museum Sjoel, Zuiderwalstraat
Toren Grote kerk, Zuiderkerkstraat 1 

Noreen Miriam Khan Riepma (1994) is een portretkunstenaar afgestuurdeerd aan HKU. Ze tekent voornamelijk mensen die dicht bij haar staan of die ze persoonlijk kent. Maar ze maakt ook portretten van mensen die ze persoonlijk niet kent. Soms is haar werk maatschappelijk geëngageerd. Ze houdt zich dan bezig met verhoudingen tussen mannen en vrouwen in gemarginaliseerde groepen en culturen, oorlog en politiek. Mensen bij wie onrecht is aangedaan is ook een veelvoorkomend thema in haar oeuvre.

Silvie Konings

Loatie: Nationaal Orgelmuseum,
Van Kinsbergenstraat 5

Silvie Konings is video- en licht kunstenaar en fotograaf en gelooft in de kracht van beweging. Ze neemt je mee op avontuur. Ze werkt intuïtief en prikkelend. Meegezogen in het moment door verhalen uit het leven, soms filosofisch, soms abstract, soms esthetisch, maar altijd met een scherp oog voor universele gevoelens erachter.
Vanaf het allereerste begin heeft zij de randen van verschillende genres verkend, zowel visueel als verhalend. De invloeden van deze genres zorgen voor magie.  

Ursula van de Bunte

Locatie: Oude postkantoor,
Ledige Stede 6

“Do small things in a great way”. Ursula heeft in haar fotografie oog voor detail en gevoel voor kleur en licht. Zij wil tot de kern komen, ons een spiegel voorhouden, of het nu om een geënsceneerde verzameling van voorwerpen gaat of om een mens met al zijn emoties. Haar werk is onconventioneel en divers. Haar portretten zijn oprecht en gemaakt met respect voor het onderwerp. Haar stillevens zijn sterk in hun eenvoud.
Belangrijk hierbij zijn de vragen die ze aan zichzelf stelt: Wat vervoert, vervult en verbaast mij?  

Barbara Röling

Locatie: Oude postkantoor,
Ledige Stede 6

Barbara Röling vindt haar inspiratie voornamelijk in de natuur, in de bouwkunst, in zoete verleidingen en in dieren.
Barbara werkt veel in thema’s die ze gedurende een bepaalde periode uitdiept. Thema’s die de revue hebben gepasseerd, zijn onder andere; sprookjes, genetische manipulatie, dood, macht, muurbloemen en zoetigheden.
Momenteel werkt zij voor het eerst aan werk waar het mensbeeld in voorkomt. Dit is iets totaal nieuws voor haar omdat zij zich beter verhoudt tot dieren.  

Els Jacobs

Locaties: Kazemat Goorpoort, Beekstraat (na nr 57)
Kelder museum Sjoel, Graaf Hendriksteeg 

Els is beeldend kunstenaar. Zij heeft de upgrading gevolgd bij ArtEZ en de schilderkunstopleiding aan de Arendonk Academie.
Els werkt met en op papier en alles wat zij maar tegenkomt. Ze werkt graag ruimtelijk, omdat het veel mogelijkheden biedt haar binnenwereld uit te drukken. Op het platte vlak voelt zij zich ook thuis. Vanuit haar fascinatie voor wat er in de verte en achter de horizon is, maakt zij werk dat landschappelijk en abstract is.  

Anneke Wilbrink

Locatie: Gruithuis, Krommesteeg 11

In 2006 won Wilbrink (1973) de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst. In 2015 was zij als gastkunstenaar te zien in het tv-programma  ‘Krabbé zoekt van Gogh’. In 2020 exposeerde ze solo in Museum de Fundatie in Zwolle, waar ze
woont en werkt. In haar schilderijen imponeert zij de kijker met haar wervelende composities en lijnenspel. Het zijn ruimtelijke ervaringen die hun oorsprong vinden in de panorama’s van grootstedelijke gebieden, natuurlijke landschappen, monumentale wolkenluchten en sterrenhemels.

Isa Roelink

Locatie: Oude groenteboer, Jufferenstraat 18

Isa Roelink (1997) studeerde af aan de KABK. Ze vermengt dromen en wetenschap, mythe en realiteit, geschiedenis en actualiteit, oude verhalen en moderne popcultuur. Omarmt de subtiele kracht van textiel en benadrukt de waarde van vakmanschap in een moderne context. Daagt de traditionele betekenis van textielkunst uit binnen de context van een schilderij. De textielstukken dienen als een speeltuin waar de grenzen van uitersten samenkomen. Isa brengt haar eigen wereld en de fictieve wereld samen. 

Jan Tregot

Locatie: Muurhuisje 2,
Zuiderwalstraat 10

Jan Tregot studeerde aan de kunstacademie St. Joost in Breda. Eerst richtte hij zich vooral op tekenen en schilderen, maar vanaf 2002 werkt hij als beeldhouwer. Hij heeft een gestileerde, symbolische beeldtaal ontwikkeld. Opvallend in zijn werk is de zorgvuldige uitvoering en de diversiteit van materialen die hij gebruikt zoals natuursteen, metaal, hout en glas. Maar ook readymades komen voor, zoals naalden en hamers. Deze antieke voorwerpen benadrukken de cultuur-analytische benadering van zijn werk. 

Jeanne Janssen

Locatie: Kelder museum Sjoel , Graaf Hendriksteeg
Kazemat Goorpoort, Beekstraat (na nr 57)

Alledaagse voorwerpen vormen veelal de basis voor het werk van Jeanne Janssen. Zij plaatst deze in een ander perspectief door deze te combineren en bewerken tot een speels beeld. Haar fascinatie voor schaduwwerking, geven het werk een extra dimensie. Woorden die op haar werk van toepassing zijn: lichamelijkheid, menselijke trekken, speelsheid, vervreemdend, humoristisch en verontrustend. Voortdurend in gevecht met de (on)mogelijkheden van de materialen, het beeld en de omgeving is haar uitdaging. Zij maakt installaties, films, projecties en objecten.  

Krista Isräel

Locatie: Oude Feithenhof,
Ledige
 Stede 6

Het werk van Krista Israel gaat niet om de voor de hand liggende realiteit. De rode draad in haar werk, welzijn, wordt ingekapseld in sculpturen die jeugdherinneringen, socio politiek commentaar en ironische humor combineren. Ze is een mixed media kunstenaar met een focus op glas. Het is alsof je een verhaal binnenstapt als je naar haar werk kijkt. De kunstwerken zijn een lust voor het oog, maar er zit altijd een laag bitterzoet in.

foto’s objecten: Steven van Kooijk.

Maria Vashchuk

Locatie: Muurhuisje 1, Zuiderwalstraat 8

Maria Vashchuk's background shimmers through her layered work. Her use of color is typical of the former Soviet Ukraine. The depiction of textiles was influenced by her fashion-minded home environment. Reflected in a broader social context, the viewer is given an insight into the intimate life of the artist. Where relationships, family, identity, and love play a significant role without literally portraying them. The exposure of personal processes is shielded by literal and figurative layers that require individual interpretation. 

Martina Hladikova

Locaties: Stadskamer De 7 pijlen, Smedestraat 10
Tuin Oude Feithenhof, Ledige Stede 6

Martina maakt ruimtelijk werk. Ze vertrekt vaak vanuit de menselijke figuur en zoekt de grenzen in abstractie en materialen. Ook vervaardigt zij fotografie, al dan niet gecombineerd met beeldhouwkunst. Door bewerking van  fotografische opnames creëert ze ruimtelijke illusies. In het platte vlak ontstaan dieptes, hoogtes, illusies van volumes; lege, open ruimtes worden sculpturen. De fotografische beelden op Vestingval bewandelen een omgekeerde weg: het vertrekpunt zijn grillige organische vormen en lijnen.   

Karen van Dooren

Locatie: Snoepdeuze, Vischpoortstraat 3

Haar werk gaat over het belangrijkste wat er is. Leven. Leven met jezelf, de ander, in een wereld. Mensen maken keuzes die de wereld veranderen. Natuur en de wereld lijken ondergeschikt aan het menselijk ingrijpen. Ze maakt kwetsbare wezens en kwetsbare werelden die ook sterk en licht zijn.
Ze mengt verschillende werelden, die van mensen, natuur en dieren. Ze vermenselijkt dieren. Sterke dieren met hun eigen gelaagde karakter. Alleen, niet meer in hun eigen natuur. 

Thea Zweerink

Locatie: Tuin Nationaal Orgelmuseum,
Van Kinsbergenstraat 5
Oude damesinstituut, Beekstraat 57

Als kunstenaar houdt Thea zich vooral bezig met herinneren, gedenken, en dan vooral in de vorm van het portret en installaties. Elburg en omgeving heeft een rijke geschiedenis. Zo ontdekte Thea dat een kunstwerk welke ze al eerder maakte een link heeft met Elburg. Ze heeft voortgeborduurd op dit werk en zo is een installatie ontstaan voor buiten die gaat over de vrouw in het verzet in WOII. Thea is opgeleid aan de AKI te Enschede. 

Wouter Eelkman Rooda

Locatie: Oude groenteboer, Jufferenstraat 18

Wouter Eelkman Rooda (1985) werkt met elastische tape die hij beschildert. De beperking van dit materiaal geeft richting en verbreding. Gecontroleerd maar ook ruimte voor toeval. De eigenschappen zorgen voor een rauw, poreus en schilderachtig effect waarbij de kleur van verf mengt met die van tape. Versterkt door objecten om patronen aan te brengen. Door de strakke lijnen of organische vormen, met een ritmische, soms voor het oog kinetische compositie, ontstaan verrassende effecten. 

Anna Skubisz

Locatie: Oude Palingrokerij, Rozemarijnsteeg 25

Anna Skubisz (1986) is a Dutch artist with Polish roots. Even when she was a little girl she was always making things. At the dinner table she used napkins to create, in the forest she used the grass. In 2007 she graduated from ArtEZ in Zwolle with a bachelor’s degree in illustration and design. Ever since, her work has been evolving towards fine art. Her works have a sense of spareness and are characterized by tasteful simplicity. It is created with a lot of patience, an eye for detail and most of all it is made with love.

Tatum Kempers & Rick Kup

Locatie: Kazemat Vischpoort, Havenstraat 2

Tatum Kempers en Rick Kup zijn beide multidisciplinair kunstenaar. Ze zijn partners en werken regelmatig samen aan kunstprojecten. Ze combineren video, tekenen en schilderen, geluidssculpturen, textiel, beeldhouwkunst, fotografie en performance. In hun werk staan zijzelf, hun zorgen om de wereld en de zoektocht naar een betere wereld vaak centraal. Tatum Kempers studeerde in 2014 af aan de school voor fotografie in Breda en Rick Kup in 1992 aan de AKI te Enschede.  

Karin Gerfen

Locatie: Kruidentuin De Groene Kruidhof,  Ellestraat 44

Karin Gerfen werkt sinds 2002 als beeldend kunstenaar en kunsteducator. Haar beeldend werk laat zich het beste omschrijven als ruimtelijke draadtekeningen. Soms in het landschap in de vorm van ruimtelijke installaties en soms als draad interventie binnen fotografische beelden die ze zelf maakt. Geïnspireerd door de plattegrond van alle historische kruiden en planten in De Groene Kruidhof ging ze aan de slag met een ruimtelijk ontwerp gebaseerd op onderlinge verbindingen, kleuren en betekenis.

2024 Vestingval LOGO 10deB

Overzichtstentoon
stelling

Locatie: Oude damesinstituut, Beekstraat 57

Een overzicht van werk van de verschillende deelnemende kunstenaars. En de werken die tijdens de Kunstveiling op zaterdag 18 mei om 16.00 uur hier worden geveild. 

Kunstveiling

Locatie: Oude damesinstituut, Beekstraat 57

Veiling van kunstwerken van deelnemers vindt plaats op zaterdag 18 mei om 16.00 uur in het Oude damesinstituut.

Schermafbeelding%202024 04 02%20om%2016.38.40

Fotoclub Elburg (FCE)

Locatie: Vestingvalcafé, Zuiderwalstraat 

Expostie van leden van FCE. De leden dagen elkaar fotografisch uit en exposeren regelmatig.

Onze Partners
CvC Logo 600x265
Logo vd Poll vastgoed
OIP.jpeg
logo%20Rotary%20kopie
ME_logo%20mE%20FC%20transparant_bruine%20letters
Gouden partners
Centrum voor cultuur Elburg
Rotary Oldebroek-Elburg
Van de Poll Vastgoed BV
Winkelvesting Elburg

Zilveren partners
Acquire media- en eventbedrijf
Amevo alles voor de tuinbouw
Anijs & Radijs eetwinkel
Brandt Bedrijfsmakelaardij
De Haan Advocaten  
Houthandel Van Deuveren
Lötters Edelstenen
Lunenberg Advocaten
Mateboer Groep
MERKK water
Mogema Advanced mechatronics
Rap'or improvement
Slagerij van Guilik
Stange houthandel
Van der Linde Makelaardij
Wivé Techniek

Bronzen partners
AK Blom asbestinventarisatie- & management
Autobedrijf Wijnne
Boeve & Van Dorp administratie & advies
Bouma Biologisch Poot- en plantgoed
Buitenplaats Natuurlijk Goed
Culturele Stichting Elburg
De Duinzoom BV
EP Elburg
Gardenbroek BV / Bakzolder BV
Jannetta van der Ziel Interieur en Advies
Hans optiek
Koops Bedden
Kraanverhuur T. Pater BV
Poort 5 jeans & fashion
Projectbureau Jansen
Restaurant 't Olde Regthuys
Veldsink - Visscher
Vishal Van der Heide
Vosvinos
Vitaliteitskliniek Veluwe
Weber Woonwereld
QR%20code%20 %20vrijwillige%20bijdrage ts1679674251
Vestingval Elburg 2024