Zangeres en schrijfster Malou Hagedoorn in KunstHub BinK

Malou Hagedoorn is een oprechte en opgewekte zangeres en schrijfster uit Steenwijk. Al van jongs af aan is ze met kunst en creativiteit overgoten. Muziek was thuis altijd te horen en haar passie voor zingen en schrijven werd er enorm gestimuleerd. Afgelopen jaar bracht ze haar eerste EP uit in een retropop stijl, genaamd SMALLTALK. Een ironische naam, want in de nummers worden haar eigen gedachten verwoord en zingt ze over diepe emoties. Op die manier hoopt ze koetjes en kalfjes over te slaan en je mee te nemen in het diepere gesprek.

Malou Hagedoorn treedt zaterdag 28 mei op om 16.00 uur in KunstHub BinK aan de Beekstraat 57

Meer informatie op: https://www.facebook.com/malou.hagedoorn

https://www.instagram.com/malouhagedoorn/
Saxofoonorkest Saxus in muziekkoepel

Saxus is het saxofoonorkest van Muziekschool Barneveld onder leiding van dirigent Jos Baggermans en bestaat momenteel uit ongeveer dertig leden. Van de kleine sopranino tot de grote contrabassax en alles wat daar aan saxofoon nog tussen zit.

Saxus is een hechte club, waarbinnen ze de passie en het plezier voor de muziek delen; van jong tot oud. Saxus speelt een gevarieerd programma. Reis met ze mee van Argentinië naar het Wilde Westen en via Afrika naar Frankrijk. Onderweg kan er gedanst worden. En dat allemaal op de sax!

Saxus treedt vrijdag 27 mei op tussen 14.00 en 17.00 uur in de muziekkoepel aan de Beekstraat in het centrum.

Meer informatie https://saxus.nl/Damesensemble Vocabel in muziekkamer Aan de Beek

Damesensemble Vocabel bestaat uit een kleine groep jonge, enthousiaste zangeressen. Oorspronkelijk waren de zangeressen onderverdeeld in de ensembles Acapabel en Kwintense, maar ze zijn inmiddels gefuseerd voor een rijkere klank en nog meer zangplezier.

Naast hun beroep (o.m. vertaler, onderzoeksassistent, zakelijk assistent en (dieren-)arts) zingen ze samen verschillende genres, variërend tussen klassiek, close-harmony en pop, zolang ze het maar mooi vinden.

De ensembles zongen, in verschillende samenstellingen, tijdens het Vestingval in 2019, maar ook bij privé- en benefietconcerten, verspreid over het land.

Vocabel treedt zaterdag 4 juni op om 14.00 uur in de muziekkamer Aan de Beek, Beekstraat 38.

Kijk voor meer informatie op www.vocabel.wordpress.comOrganist Jurjan Lipke in orgelmuseum

Jurjan Lipke werd in 1982 in Elburg geboren. Al op jonge leeftijd kreeg hij interesse voor muziek. Toen hij 9 jaar was, begon hij met orgelspelen bij de Elburgse organist Wim Magré. Na een aantal jaar vervolgde hij zijn orgelstudie bij Ab Weegenaar, de hoofdorganist van de Bovenkerk in Kampen en later bij Wout van Andel in de Grote Kerk van Apeldoorn.

Op 12-jarige leeftijd speelde hij voor het eerst in de kerk. Dat doet hij tegenwoordig nog steeds, onder meer in de Hervormde en Gereformeerde kerk in Elburg. Tevens is Jurjan vaste begeleider van het Kamper Vocaal Ensemble ‘Kavoca’. Daarnaast heeft hij bij muziekuitgeverij ‘Opus 10’ te Rijssen een aantal orgelboeken gepubliceerd.

In 2006 heeft Jurjan het diploma kerkmuziek (bevoegdheidseis 3) in Doesburg behaald. In september 2013 werd hij tweede tijdens het nationale orgelconcours in Elburg. Op 20 juni 2014 heeft Jurjan de bachelor-studie ‘docerend musicus, orgel’ aan de Schumann Akademie met succes afgerond.

In het dagelijks leven werkt Jurjan op de basisschool als groepsleerkracht. Daarnaast geeft hij privé orgelles in de Grote Kerk van Elburg en in het Nationaal Orgelmuseum. Sinds augustus 2020 is Jurjan verbonden aan Quintus, de muziekschool in Kampen, als docent Orgel.

Op donderdag 2 juni om 16.00 uur tijdens Vestingval speelt hij in het orgelmuseum op het Leeflangorgel.

Meer informatie is te vinden op https://jurjanlipke.comSopraan Clara de Vries en pianist Frank Hutten in muziekkamer Aan de Beek

Clara is sopraan; zij volgde haar opleiding onder andere bij de beroemde alt Aafje Heynis. Ze geeft les in Zwolle en werkt vaak mee als solist bij oratoriumverenigingen. Sinds een paar jaar zingt ze ook veel liederen, waarbij Frank Hutten (huisarts in Elburg van 1988-2018) haar op de piano begeleidt.

Tijdens Vestingval brengen zij liederen ten gehore van vrouwelijke componisten, zoals Alma Mahler en Clara Schumann.

Clara en Frank treden woensdag 1 juni op om 15.00 uur in de muziekkamer Aan de Beek, Beekstraat 38.

Meer informatie over Clara is te vinden op haar website https://claradevries.nlBeeldend kunstenaar, zangeres, muzikant Linda Westera in Stadskamer de 7 pijlen

Na de kunstacademie in Kampen sloot zij de studie zang - Pop en Jazz - af aan het Conservatorium Artez. Ze heeft diverse bands waarvoor ze regelmatig nummers schrijft en doet mee met uiteenlopende muziekprojecten.

Daarnaast treedt ze op met liedjes van Tom Waits die ze met verve hertaalde. Voor het Vestingval-concert zal zij zingen en vertellen over haar werk als kunstenaar en muzikant. Waar raken deze twee werelden elkaar? Tijdens ‘Meer Kunst & Muziek!’ probeert ze samen met gitarist Ton Kerkhof haar grillige scheppingsproces voor u te ontrafelen.

Linda Westera treedt vrijdag 3 juni om 15.30 uur op in de Stadskamer de 7 pijlen aan de Smedestraat 10 met een gitarist.

Meer informatie www.lindawestera.nlHarpiste Regina Ederveen in Kloosterkapel

Op Hemelvaartsdag 26 mei zal de bekende harpiste Regina Ederveen twee keer met haar harp optreden in het kader van Vestingval. Regina speelt prachtige muziek op haar gouden harp, en deze muziek wordt afgewisseld met korte teksten, waarin de humor niet ontbreekt. Twee concerten die boeien van A tot Z en die de onverwachte kanten van de harp laten horen.

Donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag), Kloosterkapel Museum Elburg, Jufferenstraat 6, aanvang 14.30 en 16.00 uur, toegang gratis.

Regina Ederveen behaalde aan het Utrechts Conservatorium het diploma Uitvoerend Musicus Harp. Op het Orpheus-Concours won Regina de hoofdprijs voor de beste interpretatie van hedendaagse kamermuziek. Zij gaf als enige harpiste in een internationaal samengesteld orkest een concert in Carnegie Hall, New York. Regina Ederveen ontving een beurs van het Prins Bernhard Fonds voor studie op het gebied van de keltische harp.

Zij speelt in verschillende ensembles, o.a. met fluit, orgel, sopraan. Ook werkt ze samen met een woordkunstenaar waarmee zij een programma brengt over Vincent van Gogh alsook een Joods programma. Regina heeft een uniek concertprogramma over de roemruchte harpiste Rosa Spier. Regina Ederveen bespeelt een gouden Lyon&Healy-pedaalharp en een Dusty Strings celtic harp. Regina verkoopt meerdere cd's, o.a. solo of met fluit en piano.

Kijk voor meer informatie op: www.reginaederveen.nl