logopolis


Van 8 tot en met 18 mei

Muziek

Zie Programma voor actuele tijden.
artwork landscape

MuSis

Locatie: Kloosterkapel, Jufferenstraat 8

MuSis bestaat uit zes zingende vriendinnen die ook nog eens 3x2 zussen zijn. Hun stemmen vormen samen een sprankelend geheel van meerstemmigheid en het enthousiasme van de meiden geeft kleur aan elk optreden. Met een eerste optreden in 2013 bestaat MuSis al bijna 10 jaar en treden ze regelmatig op in huiskamers, kerkjes en theaters. Je kunt de meiden daarnaast volgen op Instagram of YouTube waar ze regelmatig foto’s en video’s delen. 

artwork landscape

Alexandra Kaptein

Locatie: Muziekkamer Aan de Beek, Beekstraat 38

Alexandra Kaptein (1999) studeert piano en repetiteurship bij Frank van de Laar aan het Conservatorium van Amsterdam in haar tweede masteropleiding en is werkzaam als Associated Pianist bij de Dutch National Opera Academy.
De Duitse Romantiek is een enorme bron aan inspiratie; haar debuut-cd-album (april 2024) bevat Transcripties van Franz Liszt.

artwork landscape

Simplify

Locatie: Stadskamer De 7 pijlen, Smedestraat 10

Simplify is een duo bestaande uit twee vriendinnen die elkaar sinds de basisschool kennen: Janneke Jolink (gitaar en zang) en Edine Hiddink (zang). Ze maken Nederlandstalige luisterliedjes. Soms poëtisch, soms recht door zee, en vaak met een filosofische twist. Een optreden van Simplify is alsof je even wordt voorgelezen door twee stemmen die samenvlechten onder begeleiding van een ritmische gitaar. 

artwork landscape

Wilbert  Magré

Locatie: Grote kerk, Zuiderkerkstraat 1

Wilbert Magré (1992) werd al vroeg in aanraking gebracht met de liefde voor muziek door zijn vader, Wim Magré. Vele jaren pianolessen ontving hij van Herman Riphagen uit Heerde. Naast organist heeft de musicus verschillende koren onder zijn leiding. Concertreizen werden gemaakt naar vele prachtige kerken in het buitenland zoals de Notre Dame van Parijs, de Dom in Keulen en diverse kerken in Wenen. Tevens is hij een veel gevraagd organist/pianist bij rouw- en trouwdiensten.

artwork landscape

Biking Blues Band

Locatie: Stadscafe de Tapperij, Smedestraat 5-7

De Biking Blues Band is een reizende one-man-band op de fiets, die her en der spontaan optreedt waar het gezellig is. Dat kan bij een kampvuur op een camping zijn of op een kruispunt langs de fietsroute. De veelal bekende blues en rock-songs worden gespeeld met een gitaar, looper-pedaal, zang, mondharmonica en melodica en nodigen uit om te luisteren of mee te zingen. Biking Blues Band is on the road! 

artwork landscape

Susterenkoor

Locatie: Kloosterkapel, Jufferenstraat 8

Susters van Susterenkoor St. Agnes gekleed in habijten, zingen een aantal liederen die passen bij de sfeer van de kloosterkapel. In de middeleeuwen woonden de susteren in het Agnietenklooster. In de kapel is rust en stilte. Net als in die tijd laat het susterenkoor St.Agnes o.l.v. dirigent Grietje Roozeboom weer liederen klinken in de kapel.

artwork landscape

Maessen & Pameijer

Locatie: Kloosterkapel, Jufferenstraat 8

Het duo brengt werk van onder andere Leo Smit, Mordechai Gebirtig, Ilse Weber en Maurice Ravel ten gehore. Werk van joodse componisten vertolkt in het Hebreeuws, Nederlands en Jiddisch. Irene Maessen (zang) en Eleonore Pameijer (fluit) spelen al geruime tijd samen, onder andere in concerten van de Leo Smit Stichting. Deze stichting werd 25 jaar geleden opgericht om werken onder de aandacht te brengen van tijdens de Tweede Wereldoorlog vervolgde componisten. 
 

artwork landscape

Fenne en Alex

Locatie: Restaurant De Haas, Jufferenstraat 21

Door middel van verrassende harmonieën en lyrische melodieën nemen Fenne en Alex (beide afgestudeerd van het Utrechts Conservatorium) je mee naar een huiskamer. Een kamer waar kan worden gepraat over van alles, zonder oordelen. Geïnspireerd door artiesten die genre's mixen zoals jazz en pop-muziek, creëren ze een uniek geluid. Ze zullen zowel eigen composities als covers spelen.

artwork landscape

Hildegard Tummers

Locatie: Binnen de Poorte,  Beekstaat 39

Hildegard speelt vanaf jonge leeftijd klassiek gitaar. Door haar studie in Amsterdam hoorde ze een straatmuzikant op een kleine harp spelen en was op slag verliefd op dit instrument. Na haar studie kocht ze haar eerste harp om daarna nooit meer te stoppen met harp spelen. Ze heeft een voorliefde voor het spelen van traditionele volksmuziek uit diverse landen. Haar repertoire varieert van Keltische muziek, oude muziek tot eigen werk. 

artwork landscape

Anneke Wilbrink

Locatie: Gruithuis, Krommesteeg 17

Ik zeg weleens; ‘omdat ik niet in een bandje zit, schilder ik'. Naast het schilderen en luisteren naar muziek, ervaar ik ook veel plezier aan het spelen van bestaande Ierse tunes op de accordeon. Van het zowel levendige, als gevoelige karakter van de Ierse muziek, met z’n lange geschiedenis. En aan het samenspelen van eeuwenoude tunes met  Deb Pearson (viool), Wim Broekman (banje, tinwhistle en uleanpipes) en Henk Heideveld (gitaar en zang).


3103670e e245 47a9 8c45 b08f1d34b233.JPG

Leutherians

Locatie: Muziekkamer Aan de Beek, Beekstraat 38

Joke van Kuyk en Frank en Geessien Hutten kennen elkaar uit hun studententijd in Groningen. Eric en Willem zijn bevriende zangers. Sinds een jaar maken ze in deze samenstelling met elkaar muziek onder de naam de “Leutherians” . Tijdens Vestingval brengen zij verschillende ensembles (cello/piano, zang/piano en cello/zang en piano) klassieke werken van o.a. Purcell, Berlioz, Arensky, Tsjaikovsky, Richard Strauss en Rachmaninov. 

artwork landscape

Gitaartheater Bevroren tranen

Locatie: Kloosterkapel, Jufferenstraat 8

Hoe zou Schuberts liedcyclus 'Winterreise’ klinken op twee gitaren in plaats van piano? Met een acteur in plaats van zanger? In het Nederlands in plaats van Duits. Anido gitaarduo, (Annette Kruisbrink en Arlette Ruelens) en acteur Gerard Zuyderhoff zochten het uit! De pianomuziek werd gearrangeerd. De teksten werden hertaald. Het resultaat: 'Bevroren Tranen’. Een magisch, verrassend en intiem muziektheater. Over de innerlijke reis van een man, zwenkend tussen ijdele hoop en kille wanhoop.

artwork landscape

Mijmermuziek 

Locatie: Kloosterkapel, Jufferenstraat 8 

Mijmermuziek ’Northern Lights” m.m.v. Fem Sangere.
Liggend op je eigen meegebrachte matje met plaid of zittend op een stoel of de grond, genieten en ervaren van  Arvo Pärt, Einaudi, Wende Snijders, Kyteman. Oude en jongere muziek, instrumentaal en zang. Jurjan Lipke orgel en piano, Wilma Lipke viool en zang, Stephan Koridon gitaar en zang, Mellanie van Doleweerd trompet en zang, Marco Schut zang.

artwork landscape

Klankschalensessie

Locatie: Vischpoort, Vischpoorstraat
Al haar hele leven wordt Hennie Hallink geïnspireerd door ritmes en klanken. In de afgelopen jaren is haar verzameling instrumenten gegroeid en vinden er regelmatig klankschalensessies plaats in Elburg. Tijdens het Vestingval is er ruimte voor deze beleving in de Vischpoort. Laat je meenemen door de klanken van de tonguedrum, handpan, klankschalen, windgong, kalimba en rainmaker. De klankschalensessie geeft rust en ontspanning. Je kunt zittend of liggend (op je zelf meegenomen matje) meedoen.
artwork landscape

‘WAAR’ geluid- & licht performance

Locatie: Kloosterkapel, Jufferenstraat 8

Silvie Konings is video- en licht kunstenaar en fotograaf en gelooft in de kracht van beweging. Ze neemt je mee op avontuur. Ze werkt intuïtief en prikkelend. Meegezogen in het moment door verhalen uit het leven, soms filosofisch, soms abstract, soms esthetisch, maar altijd met een scherp oog voor universele gevoelens erachter.
Vanaf het allereerste begin heeft zij de randen van verschillende genres verkend, zowel visueel als verhalend. De invloeden van deze genres zorgen voor magie.  

artwork landscape

Press any Key

Locatie: Stadskamer De 7 pijlen, Smedestraat 10

Jan-Willem van den Pol maakt experimentele ambient drone muziek. Geïnspireerd door artiesten als Alessandro Cortini, Hainbach en Brian Eno die bekend staan om het experimentele geluid van elektronische muziek. Door het warme analoge geluid van synthesizers te moduleren ontstaat een zoektocht naar nieuwe klanken die niet hoeven te passen binnen de lijntjes van de hedendaagse muziek. Snoertjes en kabeltjes, gitaarpedalen en modulaire synthesizers om tot nieuwe texturen te komen. 

artwork landscape

MAERTEN

Locatie: Kloostertuin  Zuiderwalstraat

MAERTEN (Rick Tempelaar) is een singer-songwriter/producer afkomstig uit onze omgeving. Naast dat hij het publiek kan beroeren door zelf achter zijn piano zijn kleine intieme liedjes ten gehore te brengen, is hij zich nu ook aan het ontpoppen tot een ware festivalartiest met zijn elektronische
producties. De onderwerpen zijn altijd te betrekken op de persoonlijke ervaringen van MAERTEN. Ook al lijken sommige teksten op het eerste oog soms wat aan de oppervlakte, er schuilt altijd een diepere laag onder.

artwork landscape


Onze Partners
CvC Logo 600x265
Logo vd Poll vastgoed
OIP.jpeg
logo%20Rotary%20kopie
ME_logo%20mE%20FC%20transparant_bruine%20letters
Gouden partners
Centrum voor cultuur Elburg
Rotary Oldebroek-Elburg
Van de Poll Vastgoed BV
Winkelvesting Elburg

Zilveren partners
Acquire media- en eventbedrijf
Amevo alles voor de tuinbouw
Anijs & Radijs eetwinkel
Brandt Bedrijfsmakelaardij
De Haan Advocaten  
Houthandel Van Deuveren
Lötters Edelstenen
Lunenberg Advocaten
Mateboer Groep
MERKK water
Mogema Advanced mechatronics
Rap'or improvement
Slagerij van Guilik
Stange houthandel
Van der Linde Makelaardij
Wivé Techniek

Bronzen partners
AK Blom asbestinventarisatie- & management
Autobedrijf Wijnne
Boeve & Van Dorp administratie & advies
Bouma Biologisch Poot- en plantgoed
Buitenplaats Natuurlijk Goed
Culturele Stichting Elburg
De Duinzoom BV
EP Elburg
Gardenbroek BV / Bakzolder BV
Jannetta van der Ziel Interieur en Advies
Hans optiek
Koops Bedden
Kraanverhuur T. Pater BV
Poort 5 jeans & fashion
Projectbureau Jansen
Restaurant 't Olde Regthuys
Veldsink - Visscher
Vishal Van der Heide
Vosvinos
Vitaliteitskliniek Veluwe
Weber Woonwereld
QR%20code%20 %20vrijwillige%20bijdrage ts1679674251
Vestingval Elburg 2024